Over

Op deze blog houd ik de vorderingen bij rond mijn onderzoek naar de wisselwerking tussen literatuur, literaire kritiek en literatuurwetenschap in Nederland vanaf het einde van de 19e eeuw tot nu (of eigenlijk: van nu tot toen). Steeds stel ik mij daarbij de vraag hoe er op een bepaald moment wordt gedacht over de waarde en de maatschappelijke functie van literatuur en literatuurstudie & -onderwijs.

Sinds januari 2017 ben ik als postdoc-onderzoeker verbonden aan de opleiding Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit. In mei 2017 promoveerde ik aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift Geleerd of niet. Literatuurkritiek en literatuurwetenschap in Nederland, sinds 1876 waarin ik de broeierige relatie tussen publieke en academische literatuurbeschouwers in ons land onder de loep nam. In 2018 redigeerde ik samen met Jos Muijres de bundel Tegen de schenen. Opstellen over recente Nederlandse en Vlaamse literatuur.

Als docent Letterkunde gaf ik onder andere colleges literatuurgeschiedenis, literatuurwetenschap en wetenschapsfilosofie aan de OU, Radboud Universiteit, Universiteit Utrecht en ArtEZ (opleiding  Creative Writing). Daarvoor was ik redacteur van poëziepodium Perdu in Amsterdam en hoofdredacteur van Frame – tijdschrift voor literatuurwetenschap.

Advertisements