Over

MW profielOp deze blog noteer ik gedachten, aanzetten en aankondigingen die voortkomen uit mijn onderzoek naar de wisselwerking tussen literatuur, literaire kritiek en literatuurwetenschap in Nederland.

Sinds 2015 ben ik als docent-onderzoeker verbonden aan de opleiding Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit. In mei 2017 promoveerde ik aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift Geleerd of niet. Literatuurkritiek en literatuurwetenschap in Nederland, sinds 1876 waarin ik de broeierige relatie tussen publieke en academische literatuurbeschouwers in ons land onder de loep nam. In 2018 redigeerde ik samen met Jos Muijres de bundel Tegen de schenen. Opstellen over recente Nederlandse en Vlaamse literatuur.

Als docent Letterkunde verzorg(de) ik onder andere colleges moderne Nederlandse literatuurgeschiedenis, literatuuranalyse en wetenschapsfilosofie voor de geesteswetenschappen aan de Open Universiteit, Radboud Universiteit, Universiteit Utrecht en ArtEZ (opleiding  Creative Writing). Daarvoor was ik redacteur van poëziepodium Perdu in Amsterdam en hoofdredacteur van Frame – tijdschrift voor literatuurwetenschap. Op het moment ben ik hoofdredacteur van LOCUS, online tijdschrift voor cultuurwetenschappen.

Advertisements