Veldwerk

veldwerkLiterair productiehuis Wintertuin is afgelopen voorjaar onder de titel ‘Wintertuin heeft een verhaal’ een blog begonnen. Hierop verschijnen meer inhoudelijke stukken over de producties die zij organiseert. Ook is er plaats voor teksten die tijdens evenementen werden voorgedragen, en voor registraties van die evenementen.

Zo is bijvoorbeeld de lezing die P.F. Thomése hield tijdens het festival [Nieuwe Types] niet alleen terug te lezen maar ook terug te kijken. In ‘De staat van het verhaal’ stelt Thomése dat de schrijver een personage is geworden, een ‘aandacht zoekende figurant’, een stelling die uitgesproken heel anders overkomt dan wanneer gelezen. Een goed idee dus om op deze manier de producties van Wintertuin te documenteren.

Verder tref je op de blog columns van schrijvers uit het Wintertuin-agentschap en van Wintertuin-medewerkers (o.a. met leestips). In de rubriek ‘Veldwerk’ tenslotte worden ontwikkelingen in het literaire veld gesignaleerd.

Naar aanleiding van de oratie van Kiene Brillenburg Wurth (hoogleraar literatuurwetenschap in vergelijkend perspectief) schreef ik voor ‘Veldwerk’ het stuk ‘De schrijver van de toekomst kent zijn verleden’. Het is hier terug te lezen (inclusief link naar Kiene’s oratie ‘Het schrijven aan de wand: literatuur in de toekomst’ en naar het geweldige elektronische woordkunstwerk ‘DAKOTA’).

***

afbeelding: Umberto Boccioni, A Futurist Evening in Milan (1911) 

Advertisements

Comments are closed.