Verantwoord bankhangen

boek op de bankOp 5 juni is de eerste editie van Boek op de Bank, een nieuw literair festival in Nijmegen. Op negen bijzondere locaties vinden literaire programma’s plaats, rond negen schrijvers en dichters. Ik heb de eer gastvrouw te zijn van Philip Huff, auteur van onder andere Dagen van gras (2009), Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013).

Onlangs kondigde De Bezige Bij aan dat er nog dit jaar een nieuwe roman verschijnt met de titel Boek van de doden ‘over een generatie met een maximum aan zelfvertrouwen en een minimum aan zelfinzicht’. Daar zal ongetwijfeld wat aandacht aan besteed worden op 5 juni. (Ik ben alvast benieuwd of Het Amsterdams dodenboekje (1970) van Hans Plomp misschien ter inspiratie diende. In Niemand in de stad heeft Philip Huff al getoond het Amsterdamse (studenten)leven van nu graag onder de loep te nemen…)

De andere auteurs waarbij je kunt aanschuiven zijn Yves Petry, Jamal Ouariachi, Abdelkader Benali, Ellen Deckwitz, Niña Wijers, Quirien van Haelen, Elfie Tromp en Hanneke Hendrix. Na drie rondes bankhangen bij je favouriete auteurs kun je literair verantwoord barhangen op de Boek op de Bank-afterparty in Merleyn.

Boek op de Bank is een initiatief van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en blogduo Arts en Lentes.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: